Samsung bude možno v SR vyrábať mobilné telefóny

16.05.2004 Celý región

Koncern Samsung zvažuje presun výroby mobilných telefónov z jeho továrne v Španielsku na Slovensko alebo do Maďarska. Informoval o tom vo štvrtok obchodný de...
Koncern Samsung zvažuje presun výroby mobilných telefónov z jeho továrne v Španielsku na Slovensko alebo do Maďarska. Informoval o tom vo štvrtok obchodný denník Világgazdaság, keď citoval správu juhokórejských novín Maeil Business.

Samsung plánuje uzavrieť továreň v Španielsku, kvôli vysokým mzdovým nákladom. Fabrika vyrába milión mobilných telefónov ročne. Maďarskú pobočku Samsungu ešte o plánoch firmy neinformovali, uviedol Világgazdaság.

Spoločnosť Samsung Electronics Slovakia, s. r. o. , v tomto roku už investovala 1 mld. Sk do výstavby a zariadenia novej výrobnej haly v Galante. V novej výrobnej hale bude spoločnosť vyrábať laserové tlačiarne, satelitné súpravy, plazmové televízory, LCD televízory a DVD prehrávače. Koncern Samsung zároveň zvažuje aj vybudovanie distribučného centra pre strednú Európu v Galante, čím by v tomto regióne pribudlo ďalších 500 pracovných miest.

Zdroj: SITA, www.itnews.sk
 

Vyberte región